Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Finnország linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Finnország - Finnország [2. oldal]
részletek »

Finnország képes leírás: Finnország - Finnország [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: finnorszag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 96 db
Finnország - Az ezer tó országa

Finnország - Az ezer tó országa

Finnország - Az ezer tó országa. Az embereket ősidők óta vonzza valami az ismeretlen, az egzotikus felé. Érdekes azonban, hogy ezeket a jelzőket általában mediterrán tájakra értjük. Mindenki oda vágyna? Nem hiszem. Létezik a világnak és a vágyaknak egy másik oldala is: a meleg helyett a hidegbe! Számunkra legelérhetőbbek Skandinávia országai. Finnország nemcsak fekvése miatt érdekes, de bizonyos kutatási területen úgy tartják, hogy nyelvi rokonságban vagyunk a finnekkel. Ha másért nem, talán ezért megéri egy kicsit megismerni az országot! Alig kétórás repülőút a Budapest - Helsinki vonal, kényelmes és zökkenőmentes. A repülőtérről nagyon jó lehetőség van a továbbutazásra: taxi, busz (helyi és helyközi egyaránt). A főváros nem hasonlít Budapesthez vagy bármelyik európai fővároshoz, össze nem téveszthető hangulata és kisugárzása van. Tele van emlékekkel és nyugodt finn állampolgárokkal. Mégis azt mondhatjuk, hogy Helsinki a legnyüzsgőbb városa az országnak, de ez mégsem európai nyüzsgés, sürgés-forgás, rohanás, hanem picit meggyorsított hamísítatlan finn élet! Könnyen átlátható, kiismerhető és ezernyi titkot rejtő város. Érdemes kicsit odafigyelni magára a hangulatra, az épületekre és a tipikus finn üzletekre. Ha jól megfigyeljük, akkor az országban ez a legeurópaibb város, amely kaput nyit az idegeneknek, s képes összeegyeztetni kultúrát, mentalitást és életszemléletet....

Finnország - Északi-fok az éjféli napsütésben

Finnország - Északi-fok az éjféli napsütésben

Finnország - Északi-fok az éjféli napsütésben 1. nap: Budapest - Stockholm (repülés) Délután elrepülés Budapestről Stockholmba a SAS menetrendszerinti járatával. (A repülőgépen az ételért és italért fizetni kell.) Érkezés Stockholmba az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Stockholm körzetében. 2. nap: Stockholm - Turku (kompolás) Reggeli a szállodában, majd buszos, gyalogos városnézés a civilizáció jóképű városában, Stockholmban: Gamla Stan - az öreg város a régi korokat idéző meseházaival, a Királyi Palota, a Városháza (itt adják át a Nobel-díjat), a Parlament, a Katedrális, stb. Késő délután behajózás a Viking Line társaság óriáskompjára. Szállás a Viking Line komphajó fedélzetén, négyágyas kabinokban. 3. nap: Turku - Helsinki (170 km) - Jyväskylä (285 km) Reggeli a komphajó fedélzetén. A reggeliórákban megérkezés Turkuba, Finnország régi fővárosába. Rövid városnézés, majd továbbutazás autóbusszal Finnország újkori fővárosába, Helsinkibe. Városnézés Helsinkiben: Dóm, Parlament, Sziklatemplom, Sibelius emlékmű, Uszpenszkij Székesegyház, Szenátorok tere, Olimpiai stadion, stb. Továbbutazás északi irányban Lahtin és a tóvidéken keresztül, a Päijänne tó legészakibb pontján található Jyväskyläba. Szállás Jyväskyläban.

Finnország - Utazás Fórum

Finnország - Utazás Fórum

Finnország, avagy az ezer tó országa sok utazó fantáziáját megmozgatja. Tapasztalata, élményei azonban csak keveseknek vannak Finnországról. Az Utazás Fórum ide vágó kategóriájában élménybeszámolókat olvashat, kérdezhet, vagy mások kérdéseire válaszolhat és természetesen saját tapasztalatait is megoszthatja minden kedves látogató.

Finnország - UtazásOutlet

Finnország - UtazásOutlet

Finnország - UtazásOutlet a világ és európa országaiba. Finnországi utak családi, 5 csillagos és outlet kategóriákban. Az oldalon változó finnországi kínálat, részletes leírással, online chat lehetőséggel.

Finnország - Úticél információk

Finnország - Úticél információk

Finnország - Úticél információk - Utazáscentrum Amikor az éjszakák hosszúak, akkor Finnországban - a vodkaiváson kívül - még számtalan dologra nyílik lehetőség, pl. síelhetünk, vagy szaunázhatunk is. A nyári évszakban a part menti területek - ideértve az Aland-szigetet és a Turku-félszigetet is - a vitorlázók és a horgászok paradicsomává válnak. Finnország Európa legnagyobb érintetlen vidékének értékeivel turisták ezreit vonzza minden évben. A délen fekvő főváros, Helsinki több mint 30 galériával, illetve múzeummal dicsekedhet, míg az északi területek a Mikulással való találkozással kecsegtetnek. Hol másutt a világon ülhetünk fel egy rénszarvas húzta szánra, vagy egy jégtörő hajóra? Ha szerencsénk van, még a Sarki Fényt (Aurora Borealis) is láthatjuk.

Finnország - UtiKalauz

Finnország - UtiKalauz

Finnország - UtiKalauz Az innen nyíló oldalakon Finnországban tett kirándulásokról olvashattok beszámolót. Az élmények, a táj, a vidék, a települések, a látnivalók bemutatása mellett a leírás bőséges információval szolgál az aktuális árakról. Az írásokat az oldalra való felkerülés időpontja szerint rendeztem sorba. Az Útikalauzról bővebb információkat a főbejáratnál találsz. Örülnénk, ha Te is bekapcsolódnál az útikalauz bővítésébe.

Finnország - Vendégségben a Mikulásnál Lappföldön

Finnország - Vendégségben a Mikulásnál Lappföldön

Finnország - Vendégségben a Mikulásnál Lappföldön, 139900 Online megrendelhető. Utazás: repülőgéppel. Szállás: Hotel***. November 29.: Indulás kora reggel Rovaniemibe. Megérkezés után látogatás Mikulásfalvára (belépés ingyenes), a Mikulás otthonába. Transzfer a szálláshelyre. Délután fakultatív program: Hómobilos szafari (felnőtteknek ajánljuk). November 30.: Reggeli a szállodában. Fakultatív programok: Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon és Husky szafari. Este transzfer a repülőtérre, megérkezés Budapestre késő este. Pirtit Holiday Village*** Fekvése Több tipikus finn faházból álló üdülőkomplexum nagyon szép környezetben, Rovaniemi belvárosától kb. 3 km-re. Szoba Kétágyas (max. 4 főre pótágyazható, 2 ágy a szobában + 4 ágy a galérián). Felszereltség Fürdőszoba/zuhanyzó, szauna, tv, telefon, konyha (mikrohullámú sütő, hűtő, tea- és kávéfőző). Szolgáltatások 2 étterem, szauna, szabadtéri melegvizű medence. Fakultatív programok (Ft/fő) Hómobilos szafari: Mesebeli tájakon, hófödte erdőben és befagyott folyón siklunk. A program időtartama: 2 óra. A hómobilon 2 személy ül, lehetőség van rá. hogy felváltva vezessenek (felár ellenében egyedül is vezethető). 18 éven fe

Finnország a XIX. században

Finnország a XIX. században

Egy kis nép - úgy tűnik - csak akkor képes megőrizni nemzettudatát, ha az elszigetelődés politikáját választja, és ellenáll az asszimilációs kísérleteknek. Ennek realizálására mutatott kiváló példát Finnország. A svéd uralom 1249-től 1809-ig tartott, ám Finnország utána sem lélegezhetett fel. A svéd elnyomást orosz megszállás követte, melyről egészen napjainkig nem nyilatkoztak túlzott lelkesedéssel. Ma viszont másként ítélik meg a cári fennhatóság éveit; világossá vált ugyanis, hogy a legendás finn csoda, s egyáltalán - a független, önálló és fejlett - Finnország nem lehetne napjainkban valóság, ha azt nem előzi meg egy jó száz éves orosz uralom.

Finnország képek

Finnország képek

Finnország fotók - képgaléria. Helsinki télen (-15 fokban és hóviharban) és nyáron (25 fokban és gyönyörű napsütésben). Finnország fotók: Szőke finnek a parkban, biciklivel - Emberek a Helsinki Fesztiválon - Kaivopuisto park, Helsinki

Hirdetés
Finnország online térképek

Finnország online térképek

Finnország interaktív térképeinek gyűjteménye. Egyszerűen kezelhető online térképek egy helyen, magyar nyelvű útvonaltervezővel kiegészítve. Az ország politikai, domborzati, földrajzi, vasúti, autós és regionális térképei mellett, megtalálhatóak a nagyobb városok interaktív térképeinek összefoglalói is.

Finnország térkép

Finnország térkép

Online és interaktív térképek Finnországról. Autóstérkép, angol nyelvű országtérképek és utcakereső.

Finnország történelme

Finnország történelme

Átfogó kutatások eredményeképpen a régészek megállapították, hogy a mai Finnország területét a kőkorszak alatt kezdték el benépesíteni, a jégkorszak utolsó jegének elolvadása után. Régi skandináv mondák és egyes történészek (mint például a dán Saxo Grammaticus vagy az arab Al Idrisi) szerint Finnországnak voltak királyai már a svéd uralom előtt is. Finnország közel 700 éves kapcsolata a svéd királysággal 1154-ben kezdődött (a kereszténység és Erik svéd király által). A svéd nyelv lett az uralkodó a közigazgatásban és az oktatásban, ennek ellenére a finn nyelv teret nyert a 19. századbeli finn nacionalizmus fellángolásával a Kalevala eposz kiadásával.

Finnország történelme (könyv)

Finnország történelme (könyv)

A tíz tematikai egységre tagolt, fekete-fehér térképekkel illusztrált kiadványban megismerhetjük a finnek vándorlásának és letelepedésének történetét, a viking korszak eseményeit, olvashatunk a svéd hatalom és a katolikus vallás finnországi terjeszkedéséről, az országnak az északi államszövetségbe (Kalmari Unió) való betagozódásáról, a svéd uralom évszázadairól. Áttekinthetjük a lutheri reformáció elterjedésének történetét, a finn irodalmi nyelv kialakulásának részleteit...

Finnország története

Finnország története

A földi halandó azt gondolná, hogy Finnország történelme a legunalmasabb dolog a világon. Hiszen nyelvrokonaink néhány évezredet végighalásztak, azután a svédek tartományaként éldegéltek, majd egy évszázadig az Orosz Birodalom vendégszeretetét

Finnország utazás

Finnország utazás

Szállások, szállodák, szálláshelyek Finnországban az Útisúgó.hu kínálatából. Szezonális last minute utakat is kifoghatunk weboldalukon Finnországba, de ehhez gyakori látogatónak kell lennünk a weboldalon vagy fel kell iratkozni az értesítő alkalmi hírlevélre.

Finnország UTAZÁSINFO.HU

Finnország UTAZÁSINFO.HU

FINNORSZÁG, Európa, UTAZÁSINFO.HU, ajánlat, ajánlatok, biztosítás, cikk, cikkek, élmény, élménybeszámolók, fórum, hírek, információk, játék, leírás, magazin, nagykövetség, portál, programajánló, programok, utazás, utazás fórum, utazásbiztosítás, utazási, utazási információ, utazási iroda, utazási irodák, utazási magazin, utazasinfo, utazásinfo, vízum

Tuti menü