Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Finnország linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Finnország képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: finnorszag.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 96 db
 Repülőjegyek Finnorszagba

Repülőjegyek Finnorszagba

Minden repülőjegy egy kattintás távolságra. Keressen egyszerre online minden légitársaság kínálatában és válassza ki az Önnek megfelelő elektronikus repülőjegyet. Ezen az oldalon könnyen és biztonságosan egy helyen foglalhat és vásárolhat repülőjegyeket, kereshet szállási lehetőségeket és autót bérlelhet. Fizethet online, készpénzel vagy pénzátutalással.

A Finn Szauna

A Finn Szauna

A finn szauna Társaság egy kulturális egyesület 1937-ben alakult, hogy elősegítse a nemzeti fürdő kulturális örökségének védelmét. A Társaságnak mintegy 4200 tagja van. A finn szauna Társaság célja, hogy megőrizze a helyi hagyományos szauna kultúrát és népszerűsítse. Hangsúlyozza, hogy a szauna az egészséges élet. Ahhoz, hogy elérje célját a Társaság többek között, olyan információkat tett közzé különféle formákban, szemináriumokat és szimpóziumok tart, támogatja és kezdeményezi a tudományos kutatást, és fenntartja az egyesületet a hagyományos szauna tagjai számára.

A finn szaunakultúra

A finn szaunakultúra

ma emberének - ha igazán egy jó szaunát szeretne - feltétlenül ismernie kell az alapvető építési irányelveket, szokásokat , és fontos, hogy a régmúlt ősi tapasztalataiból kiindulva, a múlt és a jelen közötti átmenet folyamatos legyen. Finnországban a szaunázásnak ősi hagyományai vannak, de a szauna a ma emberének életmódjához is szervesen hozzátartozik.A történelem folyamán a szauna megjelenési formája állandóan változott, ezért napjaink szaunafülkéje már ettől lényegesen eltér. Szerencsére ma is több ezer olyan kémény nélküli, vagy 'füstös' szauna található Finnországban, melyek megőrizték a több ezer éves, jellegzetes építési módot. A ma emberének - ha igazán egy jó szaunát szeretne - feltétlenül ismernie kell az alapvető építési irányelveket, szokásokat , és fontos, hogy a régmúlt ősi tapasztalataiból kiindulva, a múlt és a jelen közötti átmenet folyamatos legyen. Ezért javasoljuk, hogy a kedves olvasó tegyen velünk egy rövid sétát a múltban, hogy az ősi hagyományt megismerhesse.

A kalevala

A kalevala

A kalevala. A finnek népi eposza végleges formájában 150 évvel ezelőtt, 1849-ben jelent meg, előzményei azonban jóval messzebbre nyúlnak vissza. A nemzeti irodalmi nyelv megalapozójának tekintett Mikael Agricola, a bibliafordító püspök az 1500-as évek közepén, finn nyelvű zsoltárkiadásai előszavában pogány istenségekként említi Väinamöinent és Ilmarinent.

A Kalevaláról a világhálón

A Kalevaláról a világhálón

Finn történelem A finnek őstörténetét számos talány övezi. A mai Finnország déli része valószínűleg már a jégkorszak végén, kb. 9000 évvel ezelőtt is lakott volt. A különböző korokból számos régészeti lelet került elő, ám az itt lakók nyelvéről nem lehet biztosat tudni. A sokáig uralkodó nézet szerint az ősfinn lakosság időszámításunk kezdete táján érkezett erre a területre, a mai felfogás szerint viszont már lényegesen korábban élt itt finnugor nyelvet beszélő népesség.

A lappokról

A lappokról

A lappok Európa legészakibb csücskében, a Skandináv-félsziget középső és a sarkkörön túlra eső részén, illetve a Kola-félszigeten élnek, négy ország (Norvégia, Svédország, Finnország, Oroszország) területén, önálló államiság nélkül. Lélekszámukat illetően - több okból kifolyólag - elég nagy a bizonytalanság, összesen kb.75-80 ezren vannak. A lappok által lakott mintegy 400 ezer km2-es terület déli határa a Stjordal (N) - Roros (N) - Idre (S) települések által alkotott képzeletbeli vonallal határozható meg. A nyugati, északnyugati határ maga a Norvég-tenger, az északi a Barents-tenger. Északkeleten a Kola-félsziget legkeletibb sarkáig megtalálhatjuk a lappokat. A délebbre eső területektől a Kola-félszigetig húzódó, DNy-ÉK irányú keleti határvonal Svédország belsejében, az Oviken - Asele - Lycksele - Risappi - Flakaberg - Parkalompolo vonallal esik egybe, majd a finnországi Muoniótól tart Kelet felé, Finnországon (Kittilä - Sodankylä) és a Kola-félsziget déli részén át (Akkala - Imandra) egészen Sosnovkáig, a Barents-tengerig.

Aranyásók és bogyóvadászok: Lappföld

Aranyásók és bogyóvadászok: Lappföld

Aranyásók és bogyóvadászok: Lappföld Lappföld fővárosa, Rovaniemi, egyben minden idők leghíresebb finnjének, Mikulásnak a lakhelye. Joulupukki azonban nem csak a fagyos decemberben, hanem egész évben fogadja látogatóit a város melletti Santaparkban. Az északi sarkkör mellett itt található még az Arktikum, Lappföld helytörténeti múzeuma is, amely 1994-ben elnyerte a világ legjobb múzeumának címét.

Autóbérlés Online Finnországban

Autóbérlés Online Finnországban

Finnország - Autóbérlés Finnországban Finnországban a természet szinte érintetlen, amerre járunk mindenütt hatalmas fenyőerdőkkel, kristálytiszta tavakkal találkozunk; méltán nevezik az "ezer tó országának". Megtapasztalhatjuk itt a fehér éjszakákat, a sarki fényt és a lappföldi táj csendjét. Az aktív pihenők is megtalálják itt számításaikat; lehetőség van Finnországban hegymászásra, kerékpározásra, horgászásra és síelésre is. Városai rendkívül jól szervezettek, világviszonylatban is magas színvonalat nyújtanak kulturális és szabadidős létesítményei. Finnország legnagyobb városai: Helsinki, Turku, Rovaniemi - Lappföld fővárosa, a híres Mikulás-falu is itt található. Legnépszerűbb bérautó felvevőhelyek Finnországban: Helsinki Repülőtér, Tampere Repülőtér és Rovaniemi Repülőtér.

Careerjet, az álláskereső portál

Careerjet, az álláskereső portál

Careerjet.fi egy álláskereső portál. Egyszerű kereséssel az álláskereső számos, különböző weboldalakon meghirdetett állást talál összegyűjtve a Careerjeten, s így nem kell az egyes oldalakat külön megnyitnia. Az álláskeresést megkönnyíti, hogy az állás megnevezése ill. a földrajzi hely megadásával szűkíthető a találati lista.

Hirdetés
Cégalapítás Finnországban

Cégalapítás Finnországban

Más európai országoktól eltérően Finnországban más feltételei vannak a cégalapításnak, tehát itt nem az számít, hogy ki milyen állampolgár, hanem az, hogy az illető vállalkozó melyik országban lakik. Finnországban csak az EGT tagállamaiban lakók alapíthatnak céget. Emellett a kft fogalma is megváltozik, annyiban hogy Finnországban a kft-t zárt körűen működő részvénytársaságnak tekintik. Ismerje meg cikkünk segítségével a cégalapítási folyamatot, az alaptőkék minimum értékét, valamint a társasági formákat és adókat is.

Északi-fok és a Lofoten-szigetek

Északi-fok és a Lofoten-szigetek

Északi-fok és a Lofoten-szigetek repülővel: Norvégia, Finnország, Svédország (TT),Skandinávia,Skandináviában

Északi-fok körutazás-körút Skandináviában

Északi-fok körutazás-körút Skandináviában

Az Északi-fok(Skandinávia) körutazás tervezett programja: 1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) - Budapest - Hegyeshalom - Ausztria - Németország (850 km) Reggel indulás, utazás Ausztrián át Németországi szálláshelyünkig. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. 2. nap: Hannover - Hamburg - Lübeck (440 km) Repülős utasoknak Bécs - Hannover Reggeli után Hamburg felé indulunk. A repülős utasainkkal kora reggel találkozás Budapesten és transzfer a bécsi (schwechati) reptérre (útközi felszállás is lehetséges) és onnan repülés Hannoverbe. A buszos csoport felveszi a repülős utasokat. Kora délután rövid városnézés Hamburgban. Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol szintén gyalogos városnézés. A városnézés után szálláshelyünkre megyünk. 3. nap: Puttgarden - Rodby - Koppenhága (350 km) Elhagyjuk Németországot. Kompátkelés Dániába Puttgarden-Rodby között. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg királyi palota, városháza, Nyhaven, Christiansborg, és a 'Kis hableány'-szobor. Európa leghosszabb hídján jutunk át Dániából Svédországba. Szállás Svédországban.

Finn hotelek

Finn hotelek

Finn hotelek, Szállás Finnországban

Finn szauna

Finn szauna

Finn szaunáink gyártásakor, rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a kényelmi szempontok figyelembevételére, a belső tér észszerű kialakítására és a megfelelő hőszigetelésre, így szobahőmérsékleten akár 45 percen belül is megkezdheti a szaunázást. Lcd kijelzős és 'touch' panelos vezérlésekkel, led technológiás hangulat fényekkel, hangszórókkal, csillagos égbolttal, fényterápiával, hatalmas panoráma üvegfelületekkel tehetjük komfortosabbá, élvezetesebbé a szauna használatát. Szauna kabinjaink készülhetnek klasszikus és a legmodernebb-üvegfelületekkel kombinált - minimal stílusban is. Szaunáinkat az osztrák szabványok szerint, gondos-alapos munkával, kizárólag válogatott faanyagokból gyártjuk le. Bármilyen egyedi elképzelést, egyedi igényt ki tudunk elégíteni. Egyedi finn szauna gyártása.

Finn szauna: hogy elfelejtse gondjait

Finn szauna: hogy elfelejtse gondjait

Finn szauna: hogy elfelejtse gondjait. A tél és a hideg közeledtével egyre több embert foglalkoztat a szaunázás gondolata. Bár a finnek ennek a szaunázási típusnak a névviselői, érdemes tudni, hogy már az inkák, maják és közép amerikai indiánok is szerettek szaunázni. Miért ennyire közkedvelt a szaunázás már évezredek óta? Talán mert nagyon sok jótékony hatással bír mindamellett, hogy kikapcsol és megnyugtatja az idegrendszert ebben a mai rohanó világban. Választhatunk kültéri vagy beltéri szaunát, hatásukban ugyanazt tudják. A finn szauna működési elve egy kályha és a rá helyezett köveken alapszik. A kályha felforrósítja a köveket, ami segít a kabinban lévő levegő felmelegedésében, majd a felfűtött kövekre, ha vizet locsolunk, pára képződik. De mire is jó az ilyen típusú kikapcsolódás? Betegségek legyőzésére, testedzésre, javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, oldja a stresszt, segít az álmatlanság ellen, enyhíti az izomlázat és nem utolsó sorban jó hatással van a bőrre is. A finn szaunázás mindmáig az egyik legkedveltebb szauna típus. Ellenjavallott viszont különböző betegségek esetén, mint pl.: epilepszia, szívbetegség, keringési problémák, súlyos vesebetegség, gyulladásos betegség. Terhesség alatt is kifejezetten tiltják a szaunázást.

Finnország

Finnország

Finnország - Air Tourist utazási iroda Győr, last minute utak, egzotikus esküvők nászutak, céges utaztatás, incentive

Finnország

Finnország

Finnország - az ezer tó országa és a jégbirodalma Finnország Európa északi részén található 338. 000 km2-es területtel és 5, 2 millió lakossal. Függetlenségét 1917-ben nyerte el, előtte Svédország majd Oroszország fennhatósága alatt állt. Ennek következtében történelme a nyugati és a keleti világ között zajlott, csak 1995-ben találta meg a helyét az Európai Unióban. Az ország kormányformáját tekintve parlamentáris demokrácia, bár volt némi elmozdulás az elnöki rendszer felé az 1980-as években. Finnország hivatalos nyelve a finn és a svéd, bár a finn nyelvet egészen 1800-as évek elejéig betiltották. Helsinki finnországFinnország északi részén található a számi kisebbség a lappok. Finnország legnagyobb része sík terület, tavakkal, zuhatagokkal és erdőségekkel beborítva minden kaland-és pihenni vágyó ember számára megfelelő programot kínálva. Helsinki, a gyönyörű főváros Finnország déli részén található, múzeumaival és megannyi építményeivel méltán foglalja el a központi helyet az ország életében.

Tuti menü